Tag Archives: social media

Link naar video op Social Media en Skype soms virus

Onderzoekers hebben een nieuwe vorm van malware ontdekt. De Tofsee Trojan verspreidt zichzelf door installatie via gedeelde video’s op Social Media, zoals Facebook, Twitter. Ook via het chat- en communicatieprogramma Skype worden de malafide video’s gedeeld.

Wanneer er op de video wordt geklikt installeert zich een DivX afspeler, waarmee de gebruiker denkt dat de video kan worden afgespeeld. Helaas wordt er op de achtergrond een virus geïnstalleerd waarmee de cybercrimineel uw pc kan misbruiken op spam en malware mee te versturen.

Continue reading

Veilig social media gebruik en vakantie

Ruim tien miljoen Nederlanders gaan deze twee maanden op vakantie. Een gevolg hiervan is dat vele huishoudens voor een langere periode onbeheerd achter gelaten worden. Een uitgelezen kans voor inbrekers om toe te slaan. Helemaal omdat de kans groot is dat u hem of haar via social media op het juiste spoor hebt gezet.

Daarom heeft Pim Coffeng speciaal voor deze gelegenheid een gastblog geschreven. Want waar bewustwording begint, start de IT veiligheid. Zonder de juiste bewustwording, kun je jezelf en je bedrijf niet beveiligen tegen criminelen.
We danken Pim voor de samenwerking!

Wouter Parent | Certified Ethical Hacker

Continue reading