Tag Archives: security awareness

Ziggo Hackathon en Security Awareness lezing

Ziggo Hackathon en Security Awareness dag groot succes!

Op 30 juni 2014 organiseerde internetprovider Ziggo een WifiSpots hackathon en een uitgebreide Security Awareness dag. Organisaties zoals het NCSC, internetjournalist Brenno de Winter en uiteraard Wouter Parent waren als experts aanwezig. De organisatie werd geregeld door Mirjam van de Craats – Stuurvrouw.

Diverse hackers uit heel Nederland waren aanwezig om de relatief nieuwe dienst Ziggo WifiSpots te kraken. Een echt lek werd er (nog) niet gevonden, maar de CEO van Ziggo nodigde de aanwezigen graag uit om in een groter tijdsbestek nogmaals de beveiliging te komen “checken”.

Een enerverende dag waarbij de experts met hun expertteam uiteindelijk interessante aanbevelingen gaven aan de CEO.

————————-

11.55 uur – Cybersecurityroom

De expertgroep onder leiding van Wouter Parent buigt zich over Cybersecurity. De probleemstelling waar ze aan staan is: Ziggo gebruikers zijn nog onvoldoende geïnformeerd en zich niet bewust van de gevolgen van het inloggen op een onbeveiligd draadloos netwerk. Wouter: “Pas op het moment dat gebruikers zich bewust zijn van de risico’s kunnen er bewuste keuzes worden gemaakt. Op dit moment zijn gebruikers onvoldoende bewust en bekwaam, waardoor ze privacygevoelige informatie lekken naar de buitenwereld.”

Wouter Parent geeft een lezing

Wouter Parent geeft een lezing

————————-

Security Awareness: een solide basis voor Privacy & Compliance?

Uw organisatie is gehackt? Privacygevoelige informatie ligt op straat? Helaas bent u niet de eerste en zeker ook nog niet de laatste. Uw bedrijfsstrategie en bedrijfscontinuïteit kunnen door een hacking aanval onder vuur komen te staan.

Cybercrime is een van de grootste plagen die de veiligheid en vertrouwelijke data van uw onderneming kunnen ondermijnen. De financiële gevolgen van cybercrime (lees, een hacker aanval) hebben een enorme impact op een bedrijf. Niet alleen omdat er directe schade aan de systemen moet worden geminimaliseerd, maar vooral ook omdat hackers mogelijke klantgegevens, of andere privacygevoelige informatie hebben bemachtigd. Om nog maar niet te praten over mogelijke sancties wanneer blijkt dat u zelf nalatig bent geweest in het beveiligen van uw bedrijf.

Continue reading