Tag Archives: security

Onderscheidend vermogen met gedegen online security

Onderscheidend vermogen met gedegen online security

Een zorgeloos ondernemersbestaan; dat is een zeer nobel streven voor een ieder met een eigen organisatie. Behalve dat u zelf verzekerd wilt zijn dat uw bedrijf goed beschermd is tegen fraude of inbraak, wilt u uw klanten dezelfde zekerheid geven. Zeker online. Met de aankomende meldplicht om eventuele datalekken bij een organisatie aan te geven, wordt de noodzaak tot een veilige IT-omgeving alleen maar groter. U wilt mogelijke aansprakelijkheidsclaims immers voorkomen. Waarom is dit een issue en wat doet u eraan?

Continue reading

Investeert u in de juiste veiligheidsmaatregelen?

Ons kleine landje was onlangs dé plek waar de de NSS (Nuclear Security Summit) gehouden werd. Het was de grootste top die ooit in Nederland plaatsvond en gezien de komst van een behoorlijk indrukwekkende internationale delegatie, was veiligheid top der prioriteiten. De veiligheidsmaatregelen logen er dan ook niet om. Snelwegen werden afgesloten, dertienduizend politieagenten en achtduizend militairen werden ingezet en het werd de bewoners in onze hoofdstad verboden om gedurende de nucleaire top op het balkon te zitten. Maar ja, met de komst van de Chinese president Xi Jinping en de Amerikaanse president Obama kon er natuurlijk niets worden geriskeerd. Veiligheid op nummer één.

Continue reading

Bewustwording pakt de belangrijkste schakel in online veiligheid aan: de mens

Online gebeurt er veel. Bedrijven stellen steeds vaker web-based systemen ter beschikking aan medewerkers. Zo kunnen ze altijd en overal bij de gegevens en functionaliteiten die ze nodig hebben en vaak zelfs nog méér. Alles SaaS, Cloud en 2.0. Met goede reden; er hoeft minder specialistische infrastructuur onderhouden te worden. Verantwoordelijkheid wordt overgenomen door derde partijen. Maar is dat wel zo?

Drie internationaal opererende experts hebben hun expertise gebundeld. In een indrukwekkend dagprogramma laten ze met name grotere MKB ondernemers zien wat de online risico’s en kansen zijn. De masterclass privacy & security in één dag. Expert drs. Robin Edgar schreef onderstaande blog.

Continue reading

Voorbereidingen opleiding Certified Ethical Hacker (CEH)

Je bedrijf specialiseren in IT Security betekent voor mij als directeur ook kennis hebben van de techniek. Buiten het feit dat ik zelf ook graag actief bij klanten bezig wil zijn, ben ik van mening dat ook de directie over technische kennis moet beschikken.

Om bedrijven goed te beveiligen tegen crackers moet je gaan denken als een cracker. Je moet weten wat de valkuilen in een IT omgeving zijn, zowel technisch als organisatorisch. Mensen blijven helaas de zwakste schakel… 🙂 Daarom heb ik gekozen om de opleiding tot CEH (Certified Ethical Hacker) te gaan volgen. In deze opleiding leer je hoe een hacker denkt en leer je tools te gebruiken om bedrijven te onderwerpen aan een IT Security scan.

Continue reading