Tag Archives: online

Malvertising | Malware en virussen via bezoek normale websites

Wanneer u een normale website bezoekt, verwacht u veilig te zijn, toch? Zeker wanneer u – ondanks het vertrouwen in uw IT afdeling – toch extra veilig met internet om gaat kan het toch mis gaan. Bijvoorbeeld via malvertising. Bij malvertising worden advertenties op een ogenschijnlijk “normale” internet pagina veranderd in een kwaadaardige advertentie.
Een jaartje terug was dit al eens het geval. Toen werd de advertentieprovider die advertenties maakt voor de website nu.nl gehackt, waarna alle bezoekers werden getrakteerd op malware via een besmette advertentie. Wat is het precies en hoe kunt u voorkomen dat uw bedrijfsnetwerk wordt geïnfecteerd met vervelende malware?

Continue reading

Onderscheidend vermogen met gedegen online security

Onderscheidend vermogen met gedegen online security

Een zorgeloos ondernemersbestaan; dat is een zeer nobel streven voor een ieder met een eigen organisatie. Behalve dat u zelf verzekerd wilt zijn dat uw bedrijf goed beschermd is tegen fraude of inbraak, wilt u uw klanten dezelfde zekerheid geven. Zeker online. Met de aankomende meldplicht om eventuele datalekken bij een organisatie aan te geven, wordt de noodzaak tot een veilige IT-omgeving alleen maar groter. U wilt mogelijke aansprakelijkheidsclaims immers voorkomen. Waarom is dit een issue en wat doet u eraan?

Continue reading

Cloud diensten. Hoe zit het met uw privacy?

Tijdens een wandeling door een internationale boekenwinkel loopt uw marketingmanager tegen een flinke rij Amerikaanse tijdschriften aan. In een fractie van een seconde denkt hij een afbeelding te herkennen, terwijl zijn ogen de voorpagina’s van de tijdschriften scannen. Snel vliegt zijn blik terug naar het desbetreffende magazine. Zag hij dat nou goed? Heeft dit zakelijke magazine daadwerkelijk het logo van uw onderneming en de personeelsfoto geplaatst?

Dat kan niet. Onmogelijk, aangezien uw afzetmarkt zich in Nederland, België en Duitsland bevindt. Bovendien bent u nooit benaderd door de journalistieke afdeling van het magazine. En toch kan hij er niet omheen; uw logo staat herkenbaar, doch met enkele aanpassingen, op het magazine, vergezeld door het woord ‘Fraud!’. Zodra hij u ermee confronteert, weet u uit verbazing niet hoe u moet kijken.

Continue reading

Banken vergoeden schade cybercrime niet meer

Uw zakelijke bankrekening geplunderd door cybercriminelen? De kans dat uw organisatie iets van het geld terugziet wordt steeds kleiner. Zorg daarom dat u beter bewapend bent tegen de nieuwe vormen van digitale criminaliteit!

We weten allemaal dat het niet verstandig is om aan onbekenden uw bankrekening gegevens of inlogcodes te verstrekken. Phishing is aan de orde van de dag. Overheidsorganisaties waarschuwen meerdere malen per dag via inforeclames. Banken vergoeden steeds minder schade. “Dan had u maar beter op moeten letten” Echter er doemt een nieuwe vorm van online diefstal op. Nog venijniger van aard en nagenoeg niet te herkennen voor onbewuste gebruikers. Wees gewaarschuwd en vergroot uw bewustwording!

Continue reading