Tag Archives: internetbankieren

Nieuwe malware omzeilt SSL internetbankieren

Onderzoekers hebben een nieuw Trojaans paard ontdekt dat de SSL-beveiliging van websites omzeilt en is ontwikkeld om gegevens voor internetbankieren te stelen. De malware, Dyreza of Dyre genaamd, verspreidt zich via kwaadaardige links in e-mails. De e-mails doen zich onder andere voor als een factuur.

Als gebruikers op de link in het bericht klikken en het bestand downloaden en openen, wordt de malware geïnstalleerd. Eenmaal actief nestelt de Trojan zich in de browser. Zodoende zit de malware tussen de gebruiker en de bank en kan zodoende het verkeer onderscheppen en manipuleren. Zodra gebruikers op hun banksite willen inloggen worden ze in werkelijkheid doorgestuurd naar een website van de aanvallers waar alle informatie on-versleuteld naar toegaat.

Continue reading

Banken vergoeden schade cybercrime niet meer

Uw zakelijke bankrekening geplunderd door cybercriminelen? De kans dat uw organisatie iets van het geld terugziet wordt steeds kleiner. Zorg daarom dat u beter bewapend bent tegen de nieuwe vormen van digitale criminaliteit!

We weten allemaal dat het niet verstandig is om aan onbekenden uw bankrekening gegevens of inlogcodes te verstrekken. Phishing is aan de orde van de dag. Overheidsorganisaties waarschuwen meerdere malen per dag via inforeclames. Banken vergoeden steeds minder schade. “Dan had u maar beter op moeten letten” Echter er doemt een nieuwe vorm van online diefstal op. Nog venijniger van aard en nagenoeg niet te herkennen voor onbewuste gebruikers. Wees gewaarschuwd en vergroot uw bewustwording!

Continue reading