Tag Archives: hacking

Nieuw phishing tactieken doorn in het oog

Cybercriminelen maken namelijk elke minuut nieuwe phishing-links en –websites, maar ze zorgen er ook voor dat deze binnen een paar uur alweer verdwijnen. Dat is precies de reden dat antivirus programma’s of gespecialiseerde content filters de phishing aanvallen niet meer aankunnen.

Een andere tactiek die cybercriminelen steeds vaker gebruiken is het hacken van een emailbox. Vervolgens wordt aan alle contacten een boodschap gestuurd dat u op vakantie gestrand bent geraakt bij de ambassade. U bent uw portemonnee kwijt. Het verzoek is of uw contacten willen bellen met een telefoonnummer om vervolgens het verzoek te horen van een (fake) ambassade medewerker om geld over te boeken naar X rekeningnummer.

Let dus goed op uw internet gebruik. Wees bewust van de tactieken van internet criminelen en trap niet in de doordachte tactieken!

Security Awareness: een solide basis voor Privacy & Compliance?

Uw organisatie is gehackt? Privacygevoelige informatie ligt op straat? Helaas bent u niet de eerste en zeker ook nog niet de laatste. Uw bedrijfsstrategie en bedrijfscontinuïteit kunnen door een hacking aanval onder vuur komen te staan.

Cybercrime is een van de grootste plagen die de veiligheid en vertrouwelijke data van uw onderneming kunnen ondermijnen. De financiële gevolgen van cybercrime (lees, een hacker aanval) hebben een enorme impact op een bedrijf. Niet alleen omdat er directe schade aan de systemen moet worden geminimaliseerd, maar vooral ook omdat hackers mogelijke klantgegevens, of andere privacygevoelige informatie hebben bemachtigd. Om nog maar niet te praten over mogelijke sancties wanneer blijkt dat u zelf nalatig bent geweest in het beveiligen van uw bedrijf.

Continue reading

DDoS. Website aanval of afleidingsmanoeuvre?

‘ING legt internet- en mobielbankieren plat’ riep Volkskrant.nl. Op webwereld.nl lazen we ‘Grote DDoS-aanval legt Rijksoverheid.nl plat’, en Elsevier.nl kopte met ‘DigiD plat na ontdekking beveiligingslek’. Hoe bent u als ondernemer beveiligd tegen DDoS-aanvallen? Kunt u grootschalige DDoS-aanvallen, zoals op ING, DigiD en de Rijksoverheid.nl, überhaupt tegengaan? En nog belangrijker, beseft u dat de DDoS een afleidingsmanoeuvre kan zijn voor online diefstal?

Continue reading

U geeft gratis uw wachtwoorden en vertrouwelijke informatie weg

Helaas heeft het gemak van overal draadloos internet ook een groot nadeel. Het risico op gegevensdiefstal / afluisteren.

• Het is gemakkelijk om te doen met basis computerkennis en youtube.
• De verkregen informatie is vaak zeer vertrouwelijk van aard.
• Er is weinig tegen te doen.

Lees snel door om een beeld te krijgen van hoe de hacker te werk gaat en wat de gebruikte technieken zijn.

Continue reading

Opleiding tot CEH (Certified Ethical Hacker) dag 2

In dag 2 kwamen diverse onderwerpen aan bod. Allereerst keken we naar info vergaren via open poorten op computers / servers. Daarna gingen we dieper in op de hacking methodes als password cracking, SAM files achterhalen, bestanden verstoppen en steganografie.
In de middag mijn leukste onderdeel: Metasploit. Om kwetsbaarheden uit te buiten en backdoors, trojans en malware te “verzenden” naar je doelwit. Natuurlijk pas nadat je jezelf toegang hebt verschaft tot het systeem via een exploit of andere uitbuiting van een kwetsbaarheid.
Overigens, ik sla maar even aan het feit voorbij dat we de eerste dag met wat cursisten met aardig wat bier hebben afgesloten in het hotel. En dat de dag naarmate de tijd verstreek steeds zwaarder werd…

Continue reading