Tag Archives: fraude

Phishing email creditcard angstaanjagend echt!

Zeg nu zelf, deze phishing email van uw creditcard maatschappij, daar zou u nooit op klikken toch?………

Phishing mail ICS Visa-Mastercard emailinhoud

Veelal banken, creditcard maatschappijen en PayPal als onderwerp

Helaas is de werkelijkheid anders. Nog steeds verdienen cybercriminelen tonnen per maand aan malafide emails met als doel uw vertrouwelijke gegevens te bemachtigen. Dat doen ze door het versturen van duizenden phishing email, met uiteenlopende onderwerpen. Het meest bekende onderwerp is de “security update” omdat uw rekening of pas is geblokkeerd uit veiligheidsoverwegingen. De emails die verstuurd worden en de gekoppelde phishing websites zijn zo griezelend echt nagebouwd, dat nog steeds vele mensen daadwerkelijk gegevens invullen en slachtoffer worden.

Hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt van Phishing?

  • Uw creditcard maatschappij of bank zal u nooit (online) vragen naar uw inlog gegevens, creditcard nummer of uw bankgegevens.
  • Phishing emails zijn te herkennen aan een valse afzender mailadres. Zie de bijgevoegde foto onderaan. Check daarom altijd het mailadres van de afzender.
  • Phishing websites zijn te herkennen aan het website adres en het SSL veiligheidscertificaat. Het SSL veiligheidscertificaat ontbreekt vaak (geen S achter http) en geen groene balk. Het websiteadres is vaak anders dan dat van uw echte bank.
  • Hoewel we zien dat het taalgebruik in Phishing Email steeds beter wordt, staan er vaak vele fouten in.
Phishing email adres

Phishing email adres

Website wanneer u op de Phishing link klikt

Website wanneer u op de Phishing link klikt

Website adres Phishing website

Website adres Phishing website

Bedrijfsrisico Phishing Email / Phishing Websites

Maar let op. Wij horen u denken. Banken, creditcards. “Dat heeft toch weinig met onze bedrijfsvoering te maken?” Wat nu, als uw organisatie doelwit wordt van een gerichte phishing hackersaanval? En de cybercrimineel vist naar de inloggegevens van uw medewerkers. Per ongeluk stapt ook een IT’er er met blote ogen in de val en laat zijn login gegevens achter… Met deze gegevens heeft de cybercrimineel de helft van uw organisatie al in handen….

Security Awareness

Wij begrijpen dat u geen slachtoffer wilt worden van een phishing aanval. Zeker niet met uw bedrijf. Daarom trainen wij uw medewerkers om onder andere phishing en andere vormen van Social Engineering te herkennen. Klik hier voor meer informatie over onze Incompany Security Awareness workshop Workshops en Trainingen

Manipulatie banktransacties (digitale fraude)

“Geachte relatie,

We weten dat iemand gegevens heeft meegenomen maar we weten helaas nog niet wat.
Waarschijnlijk wordt er ook fraude gepleegd, maar hoe dat weten wij nog niet.
De gevolgen voor ons bedrijf zijn op dit moment nog niet te overzien.

Uit voorzorg hebben we alle transacties moeten blokkeren tot nader order.
Zeer waarschijnlijk ook die van u.”

U moet er toch niet aan denken om dit soort berichten te moeten versturen naar uw relaties. Uw reputatie als zakelijk vertrouwd contact zou hiermee ernstig in het geding komen. Dit overkomt wekelijks vele ondernemers, net als u.

Weet u wat moet u doen als u vermoedens heeft van bedrijfsfraude?
Of beter, weet u hoe u het risico had kunnen minimaliseren?

Vermoedens van fraude, wat nu? Lees verder op wesecureit.nl/fraude-onderzoek

Disgruntled employees: is uw organisatie voorbereid?

Hij werd ontslagen. En dus was hij boos. Talloze gegevens van het bedrijf lagen ineens open en bloot op straat. En niet omdat de directeur dat wilde. Nee. Het waren de frustraties van deze ontslagen medewerker die leidden tot diefstal en vervalsing van geheime bedrijfsdocumenten.

Hoe dan? Nou, zo moeilijk bleek dat niet te zijn. De medewerker had met zijn eigen inlogdata moeiteloos toegang tot zeer vertrouwelijke bedrijfsgegevens. En doordat hij na zijn ontslag zijn laptop niet meteen hoefde in te leveren én toegang tot het netwerk behield, werd het hem relatief eenvoudig gemaakt om ‘wraak’ te nemen op zijn werkgever die hem zijn baan had ontnomen.

Continue reading