Tag Archives: firewall

Bewustwording als preventie van cybercrime

Veilig. Dat vinden we een fijn woord. Het roept gevoelens van warmte, geborgenheid en rust op. Veilig voelen is volgens Maslow en zijn befaamde piramide dan ook een van de belangrijkste behoeftes voor de mens. In onze privésferen, maar zeker ook in andere gebieden van ons leven. Daarom voeren we optimale veiligheid ook door in onze bedrijfsvoering. Uw IT-omgeving is één van die terreinen die continu aandacht vraagt om uw bedrijf veilig te houden. Maar in hoeverre is dit mogelijk? Hoe zorgt u ervoor dat alle neuzen dezelfde kant opstaan als het gaat om de bescherming van uw bedrijf en zijn mensen? Het sleutelwoord: bewustwording.

Continue reading

Opleiding tot Certified Ethical Hacker (dag 4)

Dag 4 en dag 5 komen wat later online dan gepland… Inmiddels ben ik geslaagd voor het examen, maar vind ik het ook tijd om de blog af te maken. Tijdens de behoorlijk zware opleiding waren de dagen vrij lang en had ik eerlijk gezegd niet altijd ’s avonds meer puf om te tikken.

Deze 4de dag stond in het teken van website hacking, SQL injection, IDS/IPS evading, firewalls en cryptografie. Voor de leken onder ons: We leerden technieken om een website en een database te kraken, firewalls en indringer detectie systemen te omzeilen en bestanden te versleutelen.

Continue reading