Tag Archives: diefstal

Disgruntled employees: is uw organisatie voorbereid?

Hij werd ontslagen. En dus was hij boos. Talloze gegevens van het bedrijf lagen ineens open en bloot op straat. En niet omdat de directeur dat wilde. Nee. Het waren de frustraties van deze ontslagen medewerker die leidden tot diefstal en vervalsing van geheime bedrijfsdocumenten.

Hoe dan? Nou, zo moeilijk bleek dat niet te zijn. De medewerker had met zijn eigen inlogdata moeiteloos toegang tot zeer vertrouwelijke bedrijfsgegevens. En doordat hij na zijn ontslag zijn laptop niet meteen hoefde in te leveren én toegang tot het netwerk behield, werd het hem relatief eenvoudig gemaakt om ‘wraak’ te nemen op zijn werkgever die hem zijn baan had ontnomen.

Continue reading

Banken vergoeden schade cybercrime niet meer

Uw zakelijke bankrekening geplunderd door cybercriminelen? De kans dat uw organisatie iets van het geld terugziet wordt steeds kleiner. Zorg daarom dat u beter bewapend bent tegen de nieuwe vormen van digitale criminaliteit!

We weten allemaal dat het niet verstandig is om aan onbekenden uw bankrekening gegevens of inlogcodes te verstrekken. Phishing is aan de orde van de dag. Overheidsorganisaties waarschuwen meerdere malen per dag via inforeclames. Banken vergoeden steeds minder schade. “Dan had u maar beter op moeten letten” Echter er doemt een nieuwe vorm van online diefstal op. Nog venijniger van aard en nagenoeg niet te herkennen voor onbewuste gebruikers. Wees gewaarschuwd en vergroot uw bewustwording!

Continue reading