Tag Archives: bewustwording

Social Engineering

Social Engineering

De term die ook wel Social Hacking wordt genoemd. Hackers maken graag gebruik van de zwakste schakel in een organisatie om binnen te komen. Het begint bij de mens.

Immers zijn mensen actief benaderbaar en hebben deze bepaalde rechten en legitieme toegang tot een informatie systeem in een bedrijf. Wat het precies inhoud, lees nu verder!

Social Engineering and backing trojan video

Continue reading

Disgruntled employees: is uw organisatie voorbereid?

Hij werd ontslagen. En dus was hij boos. Talloze gegevens van het bedrijf lagen ineens open en bloot op straat. En niet omdat de directeur dat wilde. Nee. Het waren de frustraties van deze ontslagen medewerker die leidden tot diefstal en vervalsing van geheime bedrijfsdocumenten.

Hoe dan? Nou, zo moeilijk bleek dat niet te zijn. De medewerker had met zijn eigen inlogdata moeiteloos toegang tot zeer vertrouwelijke bedrijfsgegevens. En doordat hij na zijn ontslag zijn laptop niet meteen hoefde in te leveren én toegang tot het netwerk behield, werd het hem relatief eenvoudig gemaakt om ‘wraak’ te nemen op zijn werkgever die hem zijn baan had ontnomen.

Continue reading

Bewustwording pakt de belangrijkste schakel in online veiligheid aan: de mens

Online gebeurt er veel. Bedrijven stellen steeds vaker web-based systemen ter beschikking aan medewerkers. Zo kunnen ze altijd en overal bij de gegevens en functionaliteiten die ze nodig hebben en vaak zelfs nog méér. Alles SaaS, Cloud en 2.0. Met goede reden; er hoeft minder specialistische infrastructuur onderhouden te worden. Verantwoordelijkheid wordt overgenomen door derde partijen. Maar is dat wel zo?

Drie internationaal opererende experts hebben hun expertise gebundeld. In een indrukwekkend dagprogramma laten ze met name grotere MKB ondernemers zien wat de online risico’s en kansen zijn. De masterclass privacy & security in één dag. Expert drs. Robin Edgar schreef onderstaande blog.

Continue reading

Bewustwording als preventie van cybercrime

Veilig. Dat vinden we een fijn woord. Het roept gevoelens van warmte, geborgenheid en rust op. Veilig voelen is volgens Maslow en zijn befaamde piramide dan ook een van de belangrijkste behoeftes voor de mens. In onze privésferen, maar zeker ook in andere gebieden van ons leven. Daarom voeren we optimale veiligheid ook door in onze bedrijfsvoering. Uw IT-omgeving is één van die terreinen die continu aandacht vraagt om uw bedrijf veilig te houden. Maar in hoeverre is dit mogelijk? Hoe zorgt u ervoor dat alle neuzen dezelfde kant opstaan als het gaat om de bescherming van uw bedrijf en zijn mensen? Het sleutelwoord: bewustwording.

Continue reading

Ontwikkeling seminar Cybercrime

Beste volger / lezer,

Cybercrime is een steeds groter wordend probleem. Zowel privé personen en bedrijven worden steeds vaker slachtoffer van digitale criminelen. Het beveiligen van bedrijven tegen cybercrime door middel van een firewall en antivirus oplossing is natuurlijk een goed begin. Maar het meest belangrijke is de bewustwording. Bewustwording van wat de zwakke plekken zijn binnen een organisatie of gewoon bij u thuis.

Daarom is oprichter Wouter Parent bezig met het opzetten van seminars en workshops. Doelstelling hierbij is het vergroten van de bewustwording en het laten zien van hoe een hacker denkt. In de interactieve seminar of workshop ervaart men zelf hoe makkelijk het is om een hack te zetten door een niet up-to-date besturingssysteem te misbruiken. En hoe veel informatie mensen zelf al vrijelijk prijs geven, zonder het besef te hebben welke risico’s dit met zich meebrengt.

Graag wil ik leren van uw inbreng. Welke onderdelen zou u graag behandeld willen zien in zo’n workshop of seminar? Waar moet ik extra aandacht aan besteden? Wat zou u graag willen leren?

Als dank voor het meedenken krijgt iedereen die heeft meegeholpen een korting van 25% op de eerste seminar of workshop. De eerste wordt medio april/mei 2013 gehouden in de omgeving van Den Haag.

Ondernemersplein Den Haag op 29 mei 2013
Wouter Parent zal in samenwerking met de Kamer van Koophandel Den Haag op 29 mei 2013 op het evenement “Ondernemersplein Den Haag” een presentatie geven. Samen met hacker Stan (KPMG) en Marc (Vereniging van Nederlandse Banken) zal gedurende een twee uur durende seminar de bewustwording cybercrime van de aanwezigen op de proef worden gesteld.

Voer in het tekstveld hieronder uw vraag/opmerking in