Tag Archives: bedrijf

Failliet door cybercrime: uw eigen schuld?

Geschil met een klant? Dan heeft u uw rechtsbijstandverzekering. Voor mogelijke wanbetalers heeft u een incassobureau, waarvoor u ook een verzekering kunt afsluiten. Wanneer u brokken maakt bij een ander bestaat de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Als u als ondernemer langdurig ziek wordt, vangt de arbeidsongeschiktheidsverzekering u op. We zijn met z’n allen dol op het beperken van risico’s. Maar goed ook, want de fysieke en emotionele schade, die we kunnen ondervinden als er in de zaak wordt ingebroken, is niet te overzien. Maar hoe zit het dan met de mogelijke schade als gevolg van cybercriminaliteit? Hoe beschermt u zichzelf daartegen?

Continue reading

Veilig social media gebruik en vakantie

Ruim tien miljoen Nederlanders gaan deze twee maanden op vakantie. Een gevolg hiervan is dat vele huishoudens voor een langere periode onbeheerd achter gelaten worden. Een uitgelezen kans voor inbrekers om toe te slaan. Helemaal omdat de kans groot is dat u hem of haar via social media op het juiste spoor hebt gezet.

Daarom heeft Pim Coffeng speciaal voor deze gelegenheid een gastblog geschreven. Want waar bewustwording begint, start de IT veiligheid. Zonder de juiste bewustwording, kun je jezelf en je bedrijf niet beveiligen tegen criminelen.
We danken Pim voor de samenwerking!

Wouter Parent | Certified Ethical Hacker

Continue reading