Ziggo Hackathon en Security Awareness lezing

Ziggo Hackathon en Security Awareness dag groot succes!

Op 30 juni 2014 organiseerde internetprovider Ziggo een WifiSpots hackathon en een uitgebreide Security Awareness dag. Organisaties zoals het NCSC, internetjournalist Brenno de Winter en uiteraard Wouter Parent waren als experts aanwezig. De organisatie werd geregeld door Mirjam van de Craats – Stuurvrouw.

Diverse hackers uit heel Nederland waren aanwezig om de relatief nieuwe dienst Ziggo WifiSpots te kraken. Een echt lek werd er (nog) niet gevonden, maar de CEO van Ziggo nodigde de aanwezigen graag uit om in een groter tijdsbestek nogmaals de beveiliging te komen “checken”.

Een enerverende dag waarbij de experts met hun expertteam uiteindelijk interessante aanbevelingen gaven aan de CEO.

————————-

11.55 uur – Cybersecurityroom

De expertgroep onder leiding van Wouter Parent buigt zich over Cybersecurity. De probleemstelling waar ze aan staan is: Ziggo gebruikers zijn nog onvoldoende geïnformeerd en zich niet bewust van de gevolgen van het inloggen op een onbeveiligd draadloos netwerk. Wouter: “Pas op het moment dat gebruikers zich bewust zijn van de risico’s kunnen er bewuste keuzes worden gemaakt. Op dit moment zijn gebruikers onvoldoende bewust en bekwaam, waardoor ze privacygevoelige informatie lekken naar de buitenwereld.”

Wouter Parent geeft een lezing

Wouter Parent geeft een lezing

————————-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.