Link naar video op Social Media en Skype soms virus

Onderzoekers hebben een nieuwe vorm van malware ontdekt. De Tofsee Trojan verspreidt zichzelf door installatie via gedeelde video’s op Social Media, zoals Facebook, Twitter. Ook via het chat- en communicatieprogramma Skype worden de malafide video’s gedeeld.

Wanneer er op de video wordt geklikt installeert zich een DivX afspeler, waarmee de gebruiker denkt dat de video kan worden afgespeeld. Helaas wordt er op de achtergrond een virus geïnstalleerd waarmee de cybercrimineel uw pc kan misbruiken op spam en malware mee te versturen.

Risico

Wanneer uw pc wordt gebruikt om malware en/of spam mee te versturen gaat dit via uw internetlijn. Buiten het feit dat u verantwoordelijk bent voor het gebruik van uw internetlijn hebben medewerkers last van trager internet. Dat komt de productiviteit niet ten goede. Daarnaast bestaat het risico dat de internetlijn van uw organisatie wordt afgesloten door de internet provider vanwege het versturen van illegale spam berichten.

Het is zaak om goed op te letten bij het klikken op linkjes en te zorgen voor een goede malware protectie. Hoe u dat doet, daar helpt WeSecureIT u graag bij. Plan een gratis kennismakingsgesprek in, zodat we kunnen kijken wat we voor uw online veiligheid kunnen betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.