Cybercrime in de media

Europol: Bedrijven moeten rekening houden met meer cybercrime

Bedrijven moeten in de toekomst rekening houden met een forse toename van de hoeveelheid cybercrime. Deze stijging wordt veroorzaakt door het feit dat steeds meer mensen toegang krijgen tot internet. Naar verwachting neemt het aantal gebruikers op internet toe van 2.7 miljard gebruikers nu naar 4 miljard gebruikers in 2017.

Klik hier voor het hele artikel.

Korte Belgische productie over Social Engineering. “Weet wat u online zet, uw hele leven staat online”

Documentaire over een hacker, phishing en internetoplichting

“Ik doe dit interview om mensen te waarschuwen. Ik heb een enorm aantal slachtoffers gemaakt. En iedere dag komen er meer bij, allemaal gewone mensen.”

‘Cyberaanvallen binnen twee jaar grootste bedrijfsrisico’

m1nx1fcack12_sqr256AMSTERDAM – Cyberaanvallen zijn binnen twee jaar een groter risico voor bedrijven dan economische onzekerheid.

Dat blijkt althans uit een onderzoek onder ruim 3300 IT-specialisten door een beveiligingsbedrijf. Het is niet de eerste keer dat de risico’s van cyberaanvallen voor bedrijven onder de aandacht worden gebracht.
Bijna de helft (48 procent) geeft aan dat de beveiliging tegen online diefstal van intellectueel eigendom in hun bedrijf te wensen over laat. Bovendien geeft 51 procent toe machteloos te zijn tegen serieuze pogingen van cyberspionage.

Mede daardoor geeft een derde van de IT-specialisten aan dat hij verwacht dat zijn onderneming vroeg of laat slachtoffer wordt van cyberaanvallen.
Opvallend is dat ook een derde van de ondervraagden niet op de hoogte is van de laatste trojaanse paarden en niet weet hoe gerichte aanvallen precies worden uitgevoerd.
Op dit moment wordt de economische onzekerheid door bedrijven als het grootste risico gezien. Cyberaanvallen staan op de tweede positie. Binnen twee jaar zou deze rangschikking dus omgedraaid moeten zijn.
Bron: NU.nl